Divizia de Relații Europene și EMSA

Societatea Studenților în Medicină din București

Relații Europene și EMSA

Ce scop avem? Aducerea împreuna a studenților din diferite țări și participarea la programele sociale și educaționale oferite în fiecare ediție a proiectului, schimbul de informații legate de domeniile de interes comune, noi parteneriate între universitățile participante la proiect și deschidere internațională ușor accesibilă.

Obiectivele noastre implică:

-Comunicare și relaționare internațională

-Interacțiune cu persoane cu interese comune și cu viziune noua și experiență diferită în același domeniu de activitate

-Oportunitatea de a petrece două săptămâni cu noi colegi în cadrul unor activități extracurriculare precum și a călători într-o țară străină

-Facilitarea studenților mediciniști de a descoperi și în plan cultural țara respectivă, pe fondul unei dorințe de a învăța și de a deveni mai eficienți în cadrul unor domenii pe care le studiază în prezent.

-Prin faptul că studentul străin va locui împreună cu cel român, duce la consolidarea unor relații de prietenie ce ajută și în plan profesional.

Acest proiect nu ar functiona desigur fără prezența unor coordonatori, asistenti și voluntari. Director Divizie: Luiza Maria Trică, coordonatori principali pentru următoarele ediții ale proiectului: Râpeanu Maria, Alexe Rareș, Dascalu Andrei și asistenți: Giuroiu Florin, Vasile Mirela Elena, Ungureanu Miruna, Țuțu Ana Maria, Magdici Teo, Constantin Bianca, Dinu Georgiana Laura, Grasu Mara, Palfi Alexandru, Băluță Victor, Docan Maria, Roman Alexandra, Stancu Alin, Voicu Ioana, Dragoș Tudorache, Silvia Matilda Aștefaniei.

În funcție de ediția de twinning rolurile se pot schimba între asistent și coordonator astefel încat un coordonator principal își va alege alți 3 asistenți în cadrul acelei ediții.

În general locurile de desfășurare ale activităților sunt în București, o zi fiind însă dedicată și unei excursii la munte sau la mare pentru a îi familiariza pe studenții străini cu peisajul românesc. În București alegem facultatea sau diverse institute, spitale pentru workshop-uri și activitățile educaționale.Pentru cele recreative parcuri, cafenele, pub-uri,muzee unele activități având loc chiar în casa unuia dintre gazdele studenților străini.

O ediție de Twinning are în general între 10-14 participanți români și 10-14 participanți străini.

Prin intermediul Twinning-ului oferim accesul la o mai bună cunoaștere a sistemului de educație medicala din străinătate, șansa de a creea noi parteneriate între universități și noi legaturi între studenți, cât și aflarea mai multor date despre oportunitățile de a studia în străinătate dar și de a profesa în timpul rezidențiatului.