Comitetul Permanent pentru Sănatatea Reproducerii și SIDA

Societatea Studenților în Medicină din București

Standing Committee on Sexual & Reproductive Health including HIV/AIDS

Departamentul pentru Sănătatea Sexuală şi a Reproducerii, inclusiv HIV/ SIDA a luat naştere din dorinţa de a creşte nivelul de educaţie al publicului larg cu privire la subiecte considerate în general ca fiind tabu, ce vizează probleme de sănătate a reproducerii. Astfel, printre obiectivele noastre se numără încurajarea adoptării unui comportament sexual responsabil în rândul tinerilor, strângerea de fonduri pentru secţia de Imunosupresie Copii din cadrul INBI ,,Matei Balş’’, scăderea discriminării persoanelor infectate cu HIV, promovarea conceptului de planning familial, a mijloacelor de depistare precoce a cancerului la sân, dar şi educarea studenţilor la medicină în legătură cu sănătatea minorităţilor sexuale. Cu ajutorul voluntarilor noştri, organizăm prezentări în licee şi companii, caravane în mediul rural, workshop-uri în cadrul facultăţii, petreceri caritabile şi vizite la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ,,Matei Balş’’, în secţiile unde sunt internaţi copii infectaţi cu HIV.

În cadrul SCORA activează studenţi entuziaşti, care împărtăşesc viziunea departamentului şi care îşi doresc ca prin eforturile lor constante să aducă o schimbare pozitivă în societate.

Echipa noastră este formată din aproximativ 250 de voluntari implicaţi semestrial în cadrul a 6 proiecte, fiecare având propria echipă de conducere.

Proiectele Departamentului

Cancerul de san

Scopul proiectului “Cancerul de san” este de a sensibiliza un public cat mai larg cu privire la aceasta afectiune, sperand sa aducem in acest fel o mica schimbare in viata acestor femei si a membrilor familiei lor. Practic, ne dorim sa crestem awarness-ul asupra acestei patologii.

Află mai multe!

De mână cu noi

„De mână cu noi” este un proiect care a luat naștere din inițiativa Departamentului pentru Sănătatea Reproducerii și Sănătatea Sexuală inclusiv HIV/SIDA. Proiectul se desfășoară pe tot parcursul anului universitar, din decembrie și până în iunie, în fiecare sfârșit de săptămână și constă în realizarea vizitelor de câte 2-3 ore, timp în care echipele formate din 5-6 voluntari îi învață pe copii să scrie, să citească, să picteze, să facă origami și să se descurce într-o limbă străină.

Află mai multe!

Egalitate în diversitate

Proiectul are scopul de a sensibiliza viitoarele generatii de medici cu privire la o problema des intalnita si ignorata de-a lungul timpului: discriminarea persoanelor LGBT in cadrul actului medical. Prin workshpuri, discutii si prezentari interactive, participantii au ocazia de a intelege exact problemele cu care se confrunta persoanele LGBT atat in plan social cat si in plan psihic, dar mai ales invata cum sa le ofere servicii medicale de buna calitate, confort psihic si emotional.

Află mai multe!

Rămâi Negativ

“O atitudine sănătoasă este contagioasă. Nu aștepta să o iei de la alții, fii purtător!”

Proiectul iși propune promovarea educației pentru sănătatea reproducerii având drept ideal viziunea departamentului SCORA. Prin această campanie de informare se dorește responsabilizarea elevilor de liceu, tratând, dintr-o perspectivă medicală, subiecte precum profilaxia, căi de transmitere, moduri de manifestare și posibilități de tratament în cazul infecțiilor cu transmitere sexuală.

Află mai multe!