Divizia de Evenimente Sociale

Societatea Studenților în Medicină din București

“Pe când omul este arta perfectă a naturii, Medicul este restaurator de artă.”

Divizia de Evenimente Sociale detine in anul universitar 2017-2018 doi directori: Iulia Livescu (anul IV) si Ioan-Alexandru Mirea (anul V), ambii avand in spate experienta organizatorica si de voluntariat esentiale pentru buna desfasurare a proiectelor din cadrul diviziei.

Activitatea diviziei se imparte in 2 componente:

1. Componenta Sociala si de Networking – in care, prin petreceri si alte tipuri de evenimente, studentii au ocazia sa se cunoasca si sa se distreze impreuna. Intr-o facultate unde studiul si practica sunt pe primele planuri, proiectele sociale SSMB isi propun scoaterea studentilor din mediul lor stresant si adaugarea distractiei la programul lor incarcat.

2. Componenta Culturala si Artistica – in care se promoveaza participarea la evenimente artistice (opera, teatru, film), dar si la evenimente culturale ce ies din afara sferei medicale. Medicina este considerata o arta, iar medicul un om de cultura, astfel bazandu-ne pe aceste doua principii, favorizam procesul de culturalizare si, in acelasi timp, dragostea pentru arta si frumos.

Desi activitatile Diviziei de Evenimente Sociale sunt indepartata de sfera medicala, aceasta este o componenta vitala pentru buna dezvoltare a studentilor ca oameni si ca viitori medici.

Proiectele Diviziei

Black Sea Medical Adventure

Black Sea Medical Adventure(B.S.M.A.) este unul dintre proiectele marca SSMB ce constă în organizarea unei tabere naţionale la care participanţii se vor familiariza cu tehnicile de acordare a primului ajutor în situaţii de urgenţă: în caz de accident, înec sau incendiu și vor deprinde tehnici clinice de bază pe simulatore medicale profesionale.

Află mai multe!

MD Drama

MD Drama este trupa de teatru a Universității de Medicină și Farmacie din București.

Proiectul are în vedere descoperirea sau fructificarea talentului teatral al studenților la medicină.

Află mai multe!

MountMed

MountMed este o tabara care isi propune sa pregateasca anual un numar de studenti din toate Universitatile de Medicina si Farmacie din Romania si Rep. Moldova pentru a preveni, dar si pentru a actiona in cazul in care apare o situatie neprevazuta in timpul unei drumetii montante. In acelasi timp, proiectul doreste sa le insufle participantilor spiritul de colegialitate prin diverse jocuri pe echipe. dar si respectul fata de natura prin trasee pe munte.

Află mai multe!

MedCulture

MedCulture se ocupa cu promovarea evenimentelor cultural-artistice in randul studentilor medicinisti si gasirea unor modalitati de calitate de petrecere a timpului liber. Se promoveaza evenimente din sfera teatrului, operei, muzicii, literaturii si filmului.

Află mai multe!

Photomed

Photomed este un proiect al SSMB care se desfasoara pe durata intregului an universitar si care are ca principal scop realizarea de materiale fotografice si video ce pot fi ulterior utilizate in promovarea diverselor evenimente SSMB.Photomed este un proiect al SSMB care se desfasoara pe durata intregului an universitar si care are ca principal scop realizarea de materiale fotografice si video ce pot fi ulterior utilizate in promovarea diverselor evenimente SSMB.

Află mai multe!